V10Pro (10 GB)

Hlavní menu

Přehled produktů z kategorie Digitální diktafony

Stručný popis

Hi-end digitální diktafon s pamětí 10 GB, záznamem v CD kvalitě (s pomocí Linear PCM komprese), intuitivním ovládáním a mnoha profesionálními funkcemi.

Podrobný popis

Grafický displej

Díky využití podsvíceného grafického displeje je možno zobrazit nejen číselné údaje (jak je tomu běžné u standardních diktafonů střední třídy), ale i texty a grafické údaje, jako například úroveň signálu, ekvalizér atp.

Snadné ovládání

Design diktafonu byl navrhován s ohledem na snadnou a rychlou obsluhu. Tlačítka pro ovládání jsou tak umístěna nejen na přední straně, ale po celém těle přístroje. Přední tlačítka slouží ke standardní obsluze pomocí digitálního menu, zatímco tlačítka na zadní straně umožňují okamžitou změnu nejdůležitějších nastavení.

Vysoká kvalita záznamu

Nastavení kvality záznamu je poměrně široké. Lze volit od úsporného režimu záznamu do MP3 s vysokou kompresí až k kvalitě odpovídající Audio CD s využitím Linear PCM kodeku. Základní volby představuje následující schéma:

PCM mód (mono a stereo):
44Khz 24bitů / 44Khz 16bitů / 22Khz 16bitů
SP mód (mono a stereo):
256kbps 44Khz / 128kbps 44Khz / 96kbps 44Khz
LP mód (mono a stereo):
64kbps 44Khz / 32kbps 16Khz / 16kbps 8Khz

Integrované FM rádio

Integrovaný FM přijímač mimo základních funkcí jako je manuální či automatické ladění (vyhledání nejsilnějších stanic) umožňuje také poměrně rozsáhlé možnosti konfigurace společně s časovačem (timer). Je možno naplánovat několik růžně časově oddělených záznamů z FM rádia nebo i nastavit stanici, která má být spuštěna v předem stanovený čas.

Rozšířené funkce záznamu

Citlivost mikrofonu je možno nastavit na třech úrovních intenzity signálu nebo aktivovat tzv. funkci ARS, která zajistí spuštění záznamu pouze v případě, kdy je detekován v okolí zvuk o dostatečné intenzitě. Je-li detekováno ticho, je záznam pozastaven. Navíc je možno volit mezi dvěma módy ARS - záznam do jednoho velkého souboru nebo vytvoření nového souboru při každém pozastavení. Stisknutím jednoho tlačítka je pak možno v průběhu nahrávání kdykoli vytvořit nový soubor a plynule pokračovat s záznamu v něm.

Editace záznamů v diktafonu

Záznamy je možno editovat přímo v diktafonu bez využití PC. Možnosti jsou vskutku velmi rozsáhlé, je možno záznamy rozdělovat, spojovat, přepisovat jejich části, navazovat na již existující záznamy, vymazávat části záznamů, vkládat záznamy vzájemně do sebe atp. Vše se provádí offline na již hotových záznamech a práce je tak velmi snadná a bez komplikací. Zpracované záznamy je pak možno uzamknout proti dalšímu přepisu.

Třídění záznamů

Každý záznam je označem datumem a časem pořízení. Zpětné vyhledávání záznamů je tak velice jednoduché.

Automatická kontrola signálu

Intenzitu vstupního signálu je možno automaticky korigovat pomocí funkce Auto level. Je tak zajištěno, že nedojde k přebuzení při vstupu silného signálu či naopak ztrátě při vstupu signálu příliš slabého.

V náročnějších podmínkách pak je možno využít přídavných zvukových filtrů, které dokáží odfiltrovat ruchy na nízké či vysoké frekvenční úrovni. (jedná se například o ruchy způsobené vlivy větru nebo zvuky těžkých strojů atp.)

Synchronizace se zdrojem

V10Pro je možno využít také pro archivaci hudebních CD nebo gramodesek. K tomu slouží specifická funkce pro synchronizaci se zdrojem, kdy přístroj automaticky rozděluje záznam do jednotlivých souborů podle předem stanovené délky mezery mezi jednotlivými skladbami.

Playback záznamu

Mimo vestavěného reproduktoru s vysokým výkonem je možno přehrávat pořízené záznamy také na sluchátka. Rychlost přehrávání je možno zvýšit i snížit po krocích od 0,5x do 1,5x (vhodné například pro přepis) a je možno zapnout funkci autostop, kdy je přehrán pouze jeden soubor a posléze reprodukce zastavena.

Timer (časovač)

Velmi rozsáhlé nastavení má také integrovaný automatický časovač (timer). Je možno představit plánované záznamy na několika pozicích. Záznam může být pořízen z mikrofonu, line-in nebo z FM rádia. Je možno naplánovat nejen záznam, ale i přehrávání. V případě potřeby vytváření pravidelného záznamu v určitou dobu je možno aktivovat cyklické opakování pro danou pozici.

Uživatelské funkce

V případě, že výchozí přednastavená úroveň hlasitosti není vyhovující, je možno ji upravit v konfiguraci přístroje. Posléze po každém zapnutí dojde k jejímu automatickému nastavení na předvolenou hladinu.

Pomocí automatického vypnutí je možno diktafon donutit k autodeaktivaci po uplynutí přednastaveného časového úseku.

Pro úsporu životnosti baterií je možno nastavit automatické uspání diktafonu při dlouhodobé nečinnosti.

Skryté nahrávání

V případě potřeby pořízení skrytého záznamu je možno nastavit deaktivaci displeje a diod tak, že se diktafon v přůběhu nahrávání tváří, jako by byl vypnutý.

Nabíjení vložených baterií:

Dlouhá doba provozu na jedno nabití je zajištěna využitím klasických AA baterií, které je navíc možno dobíjet přímo v přístroji (jedná-li se o baterie nabíjecí). Diktafon je navíc možno provozovat i bez baterií pouze s připojeným adapterem.

Kompatibilita:

MS Windows XP, MS Windows ME, MS Windows 2000, Windows Vista, MS Windows 7, Linux, MacOS.

Příslušenství:

Eltrinex V10Pro, sluchátka, usb kabel, manuál, poutko, 230V adaptér.

Technické parametry

Podporované formáty MPEG 1/2/2.5 LAYER3/WMA/Linear PCM
Display grafický, podsvícený
Formát záznamu MP3, WAV
Paměť 10 GB (2 GB int. + 8 GB SD)
Mikrofon stereo
Odstup signál / šum 100dB
Zkreslení 0.5%±0.2
Frekvenční rozsah 20Hz ~ 20KHz (-6dB)
Výstup na sluchátka jack 3,5 mm, 5.5mW
Výstup reproduktor 400mW
FM rádio EU: 87.5 ~ 108MHz,
USB 2.0
Paměťová karta microSD (až 32GB)
Délka přehrávání (až) 50 h
Baterie (alkalické) 2 xAA (3V)
Baterie (nabíjecí) 2 x AA Ni-Mh (2.4V)
Napájení DC 5V/1A
Provozní teplota 0°~40°
Rozměry 120 × 46 × 21
Hmotnost 70 g
Podporované OS Windows ME , Windows 2000 , Windows XP, Windows VISTA, Windows 7

Hlavní menu

Přehled produktů z kategorie Digitální diktafony

» Přejít na grafickou verzi tohoto webu